Βιογραφικό
Αντώνη Τσιτλακίδη

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Βέροια.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στην Κλινική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Πάρμας στην Ιταλία. Κατέχω άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου (Α.Π. άδειας: 2087/13-03-2006).

Είμαι πιστοποιημένος Θεραπευτής της Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας, μετά από τετραετή ειδίκευση στο Παράρτημα Μακεδονίας της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας Συμπεριφοράς (ΑΜΠ: CBT16-087). Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στην Ομαδική Θεραπεία σύμφωνα με τη Γνωστική Συμπεριφορική Προσέγγιση και είμαι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ (Κωδ. Πιστοποίησης: ΕΒ 32461).

Έχω συμμετάσχει σε επιστημονικές έρευνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε εργασίες που παρουσιάστηκαν σε διεθνή συνέδρια. Έχω παρακολουθήσει πλειάδα εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε θέματα όπως η διάγνωση, η αξιολόγηση και η θεραπεία.

Κατά τη στρατιωτική μου θητεία, στελέχωσα ως Ψυχολόγος την Ομάδα Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας της 16ης Μεραρχίας, με τομέα ευθύνης το βόρειο Έβρο.

Έχω εργαστεί εθελοντικά σε ποικίλες δομές και φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, όπως το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, το εργαστήριο Κλινικής Ψυχοφυσιολογίας του Πανεπιστημίου της Πάρμας, αλλά και μαθητικές κατασκηνώσεις.

Επίσης, έχω εργαστεί ως Ψυχολόγος στη Διεύθυνση Υγείας – Πρόνοιας Ημαθίας και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Νάουσας, καθώς και ως Εκπαιδευτής στις Σχολές Γονέων και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Ημαθίας.

Ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα του Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπευτή στη Βέροια, με κύριο ενδιαφέρον την Ψυχοθεραπεία και τη Συμβουλευτική ενηλίκων, παιδιών – εφήβων και ζευγαριών.

Ασχολούμαι, μεταξύ άλλων, με διαταραχές άγχους (πανικό, αγοραφοβία, φοβίες κ.α.) και διάθεσης (κατάθλιψη), με ψυχαναγκαστική διαταραχή, όπως επίσης και με δυσκολίες και προβλήματα ζευγαριών, διαπροσωπικών σχέσεων, σχέσεων γονέων – παιδιών κλπ.